Zpracovali jsme pro Vás (i) podmínky používání internetových stránek a (ii) naše zásady ochrany osobních údajů, abychom vysvětlili, jak chráníme Vaše osobní údaje v souladu s obecným nařízením EU o ochraně osobních údajů (GDPR).

Podmínky užití

Obecná ustanovení

Provozovatelem internetových stránek www.lipovitan.cz je společnost Herbacos Recordati s.r.o., IČ: 15061906, se sídlem Štrossova 239, 530 03 Pardubice – Bílé Předměstí(dále jen „Herbacos Recordati“ nebo „provozovatel“), která je v souladu se zák. č. 121/2000 Sb., autorský zákon, v platném znění (dále jen „autorský zákon“), oprávněna vykonávat majetková práva k těmto stránkám.

Provozovateli náleží veškerá práva vyplývající z licence dle autorského zákona k vlastnímu obsahu stránek, včetně textu a designu těchto stránek, technických náčrtů, grafiky, veškerých vyobrazení na těchto stránkách, jakož i k výběru a způsobu uspořádání souborů obsažených na těchto internetových stránkách.

Provozovatel tímto vydává podmínky pro užívání internetových stránek www.lipovitan.cz (dále jen „Podmínky“). Internetové stránky www.lipovitan.cz jsou bezplatně veřejně přístupné a jejich užívání se řídí těmito podmínkami.

Způsob používání

Uživatel se zavazuje, že se při používání stránek www.lipovitan.cz bude řídit právními předpisy platnými na území České republiky, dobrými mravy a těmito podmínkami a nebude jakkoliv poškozovat dobré jméno provozovatele ani ostatní uživatele. Uživatel se zavazuje, že zejména nebude:

 

  • zasahovat do bezpečnosti, technické podstaty nebo obsahu internetových stránek www.lipovitan.cz nebo je jinak zneužívat,
  • zasahovat do používání těchto stránek ze strany jiných uživatelů,
  • využívat stránky pro rozesílání nevyžádaných zpráv (spam) a/nebo řetězových zpráv,
  • zasílat na tyto stránky zprávy obsahující viry nebo jakékoliv nebezpečné či škodlivé programy,
  • vytvářet falešné zprávy (fake) za účelem falšování identity odesílatele či se pokoušet proniknout na účet jiných uživatelů,
  • pokoušet se získat přístup k těm částem stránek www.lipovitan.cz, které jsou vyloučeny z používání veřejnosti,
  • šířit na těchto internetových stránkách zprávy či materiály porušující právní předpisy České republiky.

Omezení odpovědnosti provozovatele

Obsah internetových stránek www.lipovitan.cz má pouze informativní a nezávazný charakter. Provozovatel neručí za správnost a úplnost informací na těchto internetových stránkách. Zveřejnění jakýchkoliv údajů a informací na těchto stránkách, s výjimkou těchto podmínek, nemá povahu žádného právního úkonu směřujícího ke vzniku právního vztahu mezi provozovatelem a uživatelem, pokud nebude v jednotlivých případech výslovně uvedeno jinak.

Provozovatel může kdykoliv bez předchozího upozornění provádět změny informací na těchto stránkách.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za jakékoliv případné škody, které uživatelům mohou vzniknout v souvislosti s používáním internetových stránek www.lipovitan.cz.

Provozovatel také nenese žádnou odpovědnost za reklamu, popř. jinou formu propagace prováděnou jakýmkoliv třetím subjektem prostřednictvím stránek www.lipovitan.cz.

Provozovatel dále nenese žádnou odpovědnost za obsah webových stránek patřících třetím subjektům, které lze navštívit prostřednictvím stránek www.lipovitan.cz.

Odkazy na tyto webové stránky www.lipovitan.cz

Protože odkazy považujeme za užitečné, umožňujeme Vám vytvářet na jiných webových stránkách odkazy na tyto webové stránky www.lipovitan.cz. Pokud není výslovně ujednáno jinak, když poskytnete někomu odkaz na tyto webové stránky, musíte dodržet následující podmínky a všechny příslušné zákony:

  • můžete odkazovat na materiály, ale nesmíte žádné materiály kopírovat,
  • nesmíte vytvářet zdání, že provozovatel poskytuje záštitu nebo je spojen s jakýmikoli webovými stránkami, které na tyto webové stránky odkazují, nebo jakýmikoli produkty, službami či obsahem, který je k dispozici prostřednictvím takové webové stránky,
  • nesmíte vytvářet zkreslenou představu ohledně svého vztahu s provozovatelem,
  • nesmíte prezentovat nepravdivé nebo zavádějící informace o provozovateli či jeho produktech a službách,
  • webové stránky, které na tyto webové stránky odkazují, nesmí obsahovat obsah, který by mohl být považován za urážlivý, kontroverzní nebo proti dobrému mravu a webové stránky, které na tyto webové stránky odkazují, smí obsahovat pouze obsah, který je vhodný pro všechny věkové skupiny.

Elektronická komunikace

Když navštěvujete tyto webové stránky nebo zasíláte e-maily provozovateli, provádíte elektronickou komunikaci s provozovatelem. Můžeme Vám odpovědět e-mailem nebo umístěním oznámení na tyto webové stránky. Vezměte prosím na vědomí, že veškerá taková oznámení, prohlášení a další komunikace, kterou Vám provozovatel elektronicky poskytne, je reakcí na Vaši elektronickou komunikaci a nemá tak právní povahu obchodního sdělení či jiné nevyžádané elektronické komunikace.

Ochrana osobních údajů

Zpracování osobních údajů

Zpracování osobních údajů se řídí nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a poučení subjektů údajů (dále jen „GDPR“).

Přístup na stránky www.lipovitan.cz nebo některé služby poskytované provozovatelem na těchto internetových stránkách mohou být úplně či částečně podmíněny poskytnutím některých osobních údajů uživatele ve smyslu platné právní úpravy, zejména GDPR, a to ať už se souhlasem uživatele či na základě jiného právního základu.

Správcem osobních údajů je společnost Herbacos Recordati s.r.o., IČ: 15061906, se sídlem Štrossova 239, Bílé Předměstí, 530 03 Pardubice, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném u Krajského soudu v Hradci Králové, spisová značka C 400 (dále též „Herbacos Recordati“ nebo „provozovatel“).

V případě stránek www.lipovitan.cz jde o soubory cookies a o následující osobní údaje, které jsou poskytovány uživatelem při vyplnění kontaktního formuláře: jméno, příjmení, emailová adresa, telefon. Popřípadě další osobní údaje, které se rozhodne sdělit sám uživatel při vyplnění tohoto kontaktního formuláře.

Provozovatel se zavazuje se všemi osobními údaji nakládat v souladu s platnými právními předpisy a užívat je pouze v rozsahu nezbytném pro naplnění účelu, pro který jsou údaje získávány, což je výhradně kontaktování uživatele stránek na základě jeho žádosti.

Údaje budou zpracovávány po dobu nezbytně nutnou k naplnění účelu jejich zpracování, maximálně však po dobu 12 měsíců.

V případě jakýkoliv dotazů nebo uplatnění práv ohledně zpracování osobních údajů můžete provozovatele kontaktovat na adrese:

Herbacos Recordati s.r.o.,

Dolnoměcholupská 1418/12,
102 00 Praha 15, Česká republika.

Pověřencem pro ochranu osobních údajů byla jmenována paní Radka Nečasová, ze společnosti Herbacos Recordati s.r.o., můžete ji kontaktovat na e-mailové adrese radka.necasova@recordati.cz.

Práva uživatele související se zpracováním osobních údajů

  • uživatel má právo žádat o informace, zda jsou jeho osobní údaje společností Herbacos Recordati zpracovány; jaký je účel jejich zpracování; jaké kategorie osobních údajů Herbacos Recordati zpracovává; kdo je příjemcem osobních údajů uživatele; po jakou dobu budou jeho osobní údaje zpracovávány; zda jsou jeho osobní údaje předávány do třetích zemí; jaká práva v souvislosti se zpracováním osobních údajů má;
  • uživatel má právo požádat při naplnění podmínek stanovených relevantními právními předpisy, aby osobní údaje byly opraveny, doplněny nebo vymazány, případně jejich zpracování omezeno;
  • uživatel má právo žádat výmaz svých osobních údajů za předpokladu, že: (i) jeho osobní údaje již není nutné zpracovávat pro účely, pro které byly shromážděny, (ii) odvolá svůj souhlas se zpracováním osobních údajů a zároveň (iii) neexistuje jiný důvod pro jejich zpracování; dále má právo žádat výmaz, pokud vznese námitku proti zpracování osobních údajů pro účely přímého marketingu nebo pokud jsou jeho osobní údaje zpracovávány v rozporu s příslušnými právními předpisy;
  • uživatel má právo vznést námitku proti zpracovávání osobních údajů (pokud jsou zpracovávány na základě oprávněného zájmu Herbacos Recordati, který nepřevažuje nad zájmy uživatele);
  • uživatel má právo bezplatně požádat o poskytnutí kopie zpracovávaných osobních údajů;
  • uživatel má právo podat stížnost u dozorového úřadu, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů (www.uoou.cz), pokud se domnívá, že jsou osobní údaje uživatele zpracovávány v rozporu s nařízením GDPR;
  • uživatel má právo být informován o případech porušení zabezpečení osobních údajů a to tehdy, pokud je pravděpodobné, že daný případ porušení bude mít za následek vysoké riziko pro jeho práva a svobody.

Zabezpečení osobních údajů

Osobní údaje jsou provozovatelem zabezpečeny dle obvyklých technických standardů, které zajišťují maximální možnou ochranu zpracovávání údajů před neoprávněným přístupem nebo přenosem, před jejich ztrátou nebo zničením, jakož i před možným zneužitím.

Zpracování souborů cookies

Stránky www.lipovitan.cz zpracovávají soubory cookies, a to jak na základě nezbytnosti takového zpracování pro funkčnost stránek (tzv. technické cookies), a tedy na základě oprávněných zájmů jejich provozovatele, tak na základě souhlasu uživatele (v případě analytických a marketingových cookies), který mohl uživatel udělit při své první návštěvě, přičemž uživatel může kdykoliv přímo na stránkách změnit rozsah svého souhlasu či svůj souhlas odvolat.

Z počítače uživatele se některé soubory cookies vymažou při zavření prohlížeče. Některé trvalé soubory cookies však zůstanou uloženy v počítači uživatele až do vymazání nebo do určitého data ukončení platnosti, které je jim přiřazeno. Uživatel má vždy možnost nastavit si prohlížeč tak, aby přijímal všechny cookies, nebo aby soubory cookies, kromě technických, které slouží ke správnému fungování stránky, vůbec nepřijímal.

Co jsou cookies

Jde o malé soubory tvořené písmeny a číslicemi, které počítač s webovou stránkou prostřednictvím prohlížeče odesílá do Vašeho zařízení, tedy počítače, mobilního telefonu nebo třeba tabletu a ukládá na pevném disku Vašeho zařízení.

Přestože soubory cookies zpravidla nemohou přímo identifikovat konkrétní fyzickou osobu, pomáhají nám rozlišit jednotlivé uživatele webových stránek. Díky nim Vám můžeme nabídnout lepší požitek při prohlížení našich webových stránek a neustále zlepšovat své služby.
Pomocí cookies si Váš prohlížeč například pamatuje, jestli jste souhlasil(a) s podmínkami využívání našich webových stránek, jakou jazykovou mutaci těchto stránek jste si zvolil(a), či například jakou emailovou adresu jste při Vaší poslední návštěvě na těchto stránkách zadal(a).
Každá webová stránka může do Vašeho prohlížeče odesílat své vlastní soubory cookies, pokud to umožňuje nastavení Vašeho prohlížeče. Váš prohlížeč však (v zájmu ochrany Vašeho soukromí) umožňuje webovým stránkám přístup pouze k těm souborům cookies, které tyto stránky do Vašeho zařízení samy odeslaly, nikoli k souborům cookies odeslaných jinými webovými stránkami. Mnohé webové stránky to dělají vždy, když je uživatel navštíví. Mohou tak lépe sledovat on-line provoz.

Soubory cookies třetích stran

V případě Vašeho souhlasu používáme reklamní soubory cookies třetích stran, které nám umožňují pochopit a zlepšit účinnost naší reklamy jak na našich vlastních webových stránkách, tak na webových stránkách třetích stran. Tyto soubory cookies se někdy používají pro personalizaci, změnu zacílení a optimalizaci on-line reklamy.

Služba Google Analytics

V případě Vašeho souhlasu využívá tato stránka dále službu Google Analytics, poskytovanou společností Google, Inc. Služba Google Analytics používá souborů cookies umožňující analýzu způsobu užívání této stránky jejími uživateli. Informace vygenerované souborem cookies o užívání stránky (včetně Vaší IP adresy) bude společností Google přenesena a uložena na serverech ve Spojených státech. Google bude užívat těchto informací pro účely vyhodnocování užívání stránky a vytváření zpráv o její aktivitě, určených pro její provozovatele, a pro poskytování dalších služeb týkajících se činností na stránce a užívání internetu vůbec. Google může také poskytnout tyto informace třetím osobám, bude-li to požadováno zákonem nebo budou-li takovéto třetí osoby zpracovávat tyto informace pro Google. Google nebude spojovat Vaší IP adresu s jakýmikoli jinými daty, která má k dispozici.

Společnost Google má sídlo v USA, předmětná data tedy budou zpracovávána na serverech, jež se fyzicky nacházejí mimo EU. Herbacos Recordati zajistí náležitou úroveň ochrany předmětných osobních údajů v souladu s nařízením GDPR. Bližší informace o službě Google Analytics a o ochraně osobních údajů jsou k dispozici zde (https://policies.google.com/privacy#infocollect).

Seznam používaných typů cookies třetích stran

NázevTypDoba platnostiÚčel
Google AnalyticsCookies třetí stranyDle nastavení prohlížeče uživatele, popř. do odstraněníZískání statistických informací
Google AdWordsCookies třetí stranyDle nastavení prohlížeče uživatele, popř. do odstraněníZískání statistických informací
SklikCookies třetí stranyDle nastavení prohlížeče uživatele, popř. do odstraněníZískání statistických informací

V případě analytických cookies se jedná o Universal Google Analytics.

V případě marketingových cookies se jedná o Facebook Pixel, Sklik, Google AdWords.

Závěrečná ustanovení

Tyto podmínky je provozovatel oprávněn kdykoliv změnit.